Belföld

Kolosi: az RTL most kölcsönad a magyar államnak

Külföldön sincs nemzethalál a valóságshow-k miatt – mondta az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter kedden a Klubrádióban.

Kolosi szerint akinek eddig kétsége volt róla, hétfőn meggyőződhetett arról, hogy tényleg az RTL-re szabták a reklámadót, miután az Országgyűlésnek az adóalap csökkentésének korlátozásáról szóló javaslatot nyújtottak be.

A Klubrádió Szabad sáv című műsorában a programigazgató azt mondta, hogy a reklámadó hazavágja a cég már elfogadott üzleti tervét. Az RTL Klub az új helyzetben akkor lehet nyereséges, ha húsz százaléknál nagyobb profitot termel, ez Kolosi szerint lehetetlen. Viszont az RTL csoport teljes profitjából a Magyar RTL nagyságrendileg 1 százalékot jelenthet, ha az RTL a magyar piacon akar maradni, akkor erről néhány évre le tud mondani – fejtette ki. Arra számítanak, hogy ha máshol nem, akkor nemzetközi fórumoknon győznek a magyar állam ellen.

Kolosi úgy látja, hogy a kormányt zavarja, hogy egy tőle független médium ér el sok nézőt. Szerinte egy kereskedelmi tévének két feladata van, szórakoztatni és informálni, és mint minden vállalkozás, ezzel pénzt is akar keresni

A helikopterezésről a programigazgató azt mondta, nem érti, mi azzal a baj, tekintve, hogy este tíz után egy kábelcsatornán történt, ahol ráadásul ki is takarták. Az eredeti felvételt az internetezők terjesztették – véli Kolosi. Úgy látja, hogy a Való Világ egyébként is pusztán szórakoztató műsor, a mérések viszont azt mutatják, hogy nagy arányban nézik nagy vásárlóerővel rendelkező, iskolázott rétegek, akik pontosan helyére tudják tenni, ami a műsorban történik. Külföldön sincs nemzethalál, pedig hasonló műsorokat adnak és sehol másutt nem kérdőjelezik meg, hogy létezhet-e ilyen műsor – mondta Kolosi. Szerinte egyébként az RTL-en ez csak egy műsor, aminek alapján nem fair véleményt alkotni az egész csatornáról.

Nem fogják elsorvasztani az RTL-t, nem tűnnek el a nagy nézettségű műsoraik – mondta, hozzátéve, hogy ezzel a csatorna a jelentőségét veszítené el és épp ez lenne a kormány célja. Az RTL most kölcsönad egy pénzösszeget a magyar államnak, amit egy bírósági ítélet nyomán majd kamatostul vissza fog kapni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik