Belföld

Az RTL ma az államtitkárokon verte el a port

Az RTL Klub híradója az egyre nagyobb vízfejet növesztő államról riportozott, amely a kormány ígéretével szemben egyre drágábbá válik.

Az új sarccal sújtott tévétársaság híradójának tematikus belpolblokkjában összefoglalták a reklámadó napi aktualitását, a devizahitel kapcsán a kormány felelősségét is megemlítették, de leginkább egy pénteki Blikk-cikket poroltak le, amely az olcsóbbnak ígért, mégis egyre nagyobb vízfejet növesztő állam miatt húzza le a vizes lepedőt a kormányról.

Az RTL Klub híradója szombat óta nem kap választ arra a kérdésre, hogy hány államtitkára és helyettes államtitkára lesz a kormánynak. Korábban hétfőre ígértek nekik választ, de aztán arra az időpontra módosították a válaszadást, amikor majd mindenki megkapja a kinevezését.

A Blikk pénteken írt arról, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban kinevezte helyettes államtitkárait, szám szerint 27-et, miközben az előző ciklusban beérte tizeneggyel. Jelenleg annyi látszik, hogy az új Orbán-kormányban 11 miniszter, 54 államtitkár és közel 90 helyettes államtitkár lesz. Vagyis héttel több lesz az államtitkárok száma és közel tizenöttel több helyettes fogja egyengetni az ország ügyeit.

A híradósok megszólították Rogán Antal fideszes frakcióvezetőt, és Hiller István, MSZP-s képviselőt is. Míg előbbi nem örült annak, hogy a párt képviselői rengeteg kormányzati munkát vállalnak, így nem marad annyi idejük a parlamenti munkára, addig a korábbi szocialista miniszter szerint egyszerűen a klientúra kifizetéséről szól a kormányzati posztok osztogatása.

A nyári témák között a magyar nyugdíjasok szomorú sorsát is elővette az RTL Klub. Bemutatták, hogy magy az EU-ban a nyugdíjasok 43,6 százaléka nem tud eljutni nyaralni, addig itthon a 79,4 százalékukmarad otthon, és még a szlovák nyugdíjasok is kétszer annyit költenek nyaraláskor mint amagyarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik