Belföld

Ki hol tölti a szünidőt?

Az átlag magyar szülő 18 és 30 ezer forint közötti összeget szán a gyereke nyári táboroztatására.

Június 13-án véget ért a 2013-2014-es tanév. Országszerte több mint hétszázezer kisiskolás diák dobta sarokba az iskolatáskát és kezdte meg a megérdemelt vakációját. Ezzel együtt dolgozó szülők százezreinek kell napközi elfoglaltságot találniuk gyermekeiknek.

Hódmezővásárhelyen idén is tucatnyi, különböző tematikájú szünidei tábor várja a fiatalokat. Csak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ tizenkét nyári programot kínál. Lesz a BFMK és a Tájház falai közt egyebek mellett történelmi kalandtábor, angol nyelvtábor, színjátszó vagy épp néptánc tábor is.

A művelődési központon kívül a sportegyesületek, illetve az oktatási-nevelési intézmények is tartanak foglalkozásokat. A Balogh Imsi Alapítvány az idén is megszervezi az immáron hagyományos sporttáborait, most nyáron is lesz bentlakásos lovas tábor, de a vásárhelyi futballisták, a kézilabdások, a vízilabdások és szinte valamennyi iskola, óvoda tart vakációs napközis programokat (adott esetben több turnusban is).

Természetesen nem csak a tematika, az árak is eltérőek lehetnek. A Táborfigyelő.hu adatai szerint a napközis táborokra átlagosan 18, az ott alvós táborokra körülbelül 30 ezer forintot szánnak a magyar szülők. A részvételi díjak is nagyjából e szerint alakulnak.

A vásárhelyi lehetőségeket böngészve azt látjuk, az árak – az alap programok mellett kínált, plusz szolgáltatásoktól függően – átlagosan 10-14 ezer forint (per hét) között mozognak. Ez az összeg, szinte minden esetben magába foglalja legalább egy meleg étkezés, illetve egy strand- vagy múzeumbelépő költségét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik