Belföld

Kivételezett az MTI – a Vastagbőr az NMHH-hoz fordul

Közleményt akart kiadni a Vastagbőr blog főszerkesztője az MTI-n keresztül. Elutasították, noha a Napi Gazdaság főszerkesztőjének közleményét gond nélkül lehozták.

„Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul” – ezt a közleményt adta ki Barcza György azután, hogy lapja, a Napi Gazdaság 1,6 milliárdnak olvasta az RTL beszámolójában szereplő 1,6 milliót, a tévedésre „leleplező” cikket alapozott, utána az egészet nyomtatási, majd technikai hibára fogta. Vélhetően erre reagált Dirk Gerkens, az RTL vezérigazgatója, amikor azt írta a Facebookon, hogy „néhány embernek vissza kellene mennie az általános iskolába, hogy megtanulják a matematikát”, majd Barcza György az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül vágott vissza.

Ezen felbuzdulva gondolta úgy a Vastagbőr blog főszerkesztője, Ferencz Gábor, hogy ő is ad ki közleményt, hiszen ő is főszerkesztő és több országos médiumban is szerepelt személye, mivel felszólalt a két héttel ezelőtti, Lázár János intézkedései ellen szervezett tüntetésen. Az MTI azonban nem volt hajlandó lehetőséget adni Ferencz Gábornak.

Ezután már az MTI belpolitikai szerkesztőségvezetője válaszolt, azt írta, hogy Barcza György személyes megtámadtatás miatt kapott lehetőséget a reagálásra. A Vastagbőr szerint annyi történt, hogy az MTI egy „haveri főszerkesztő zavaros közleményének” a saját szabályzatát megszegve adott megjelenési lehetőséget, ráadásul egy Facebook-komment miatt.

A Vastagbőr szerzői diszkriminációnak tartják, hogy egy sajtótermék főszerkesztőjének közleményét lehozza az MTI, egy másikét pedig nem, ezért az NMHH-hoz és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulnak.

Egyébként ezt a közleményt szerették volna megjelentetni: „Szeretünk nevetni, de nem szeretjük, ha hülyének néznek. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várunk el azoktól, akik a magyarok pénzéből élnek, és állami megrendelések nélkül már éhen haltak volna.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik