Belföld

Dúró Dóra lemond

Harmadik gyermeke születése miatt megválik a Jobbik szóvivői tisztségétől.

Közleményben tudatta Dúró Dóra, hogy hamarosan szül, ezért lemond pártjának szóvivői posztjáról. „Úgy döntöttem, augusztusra várt babám születésének hatályával lemondok a Jobbik szóvivői tisztségéről, ahogy első gyermekem születésekor pedig PhD-tanulmányaimat függesztettem fel” – írja Dúró Dóra.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében nem mulasztja el összekapcsolni a babavárást egy kis politikai kampányolással:

„Egy nő életében legszebb hivatásnak az anyaságot tartom, ezért a Jobbik politikusaként is szeretném, hogy minél többen élhessék át ezt a csodálatos élményt. Ehhez az kell, hogy támogassuk a hölgyeket abban, hogy a munkájukat megtarthassák a gyermekvállalás mellett is, napjainkban ugyanis a nők magasabb munkaerő-piaci részvétele egyúttal több gyermek megszületését is jelenti. Ehhez segítséget kell nyújtani a családoknak a gyermekek napközbeni ellátásában is”.

Hol van a nő helye?

Lehet, hogy csak nekünk nem elég nemzeti az agyunk, de nem teljesen érthető, hogy ha egy politikus asszony minden egyes gyereke születésekor lemond valamilyen munkájkáról, akkor azzal a „gyerek mellett munka” elképzelést támogatja-demonstrálja-e. Mert inkább az ellenkezője tűnik logikusnak.

Jó, hát egy csecsemővel nem lehet parlamentbe járni… Várj, azért valakinek sikerül, Licia Ronzuli EP-képviselő hordozókendővel járt be tavaly novemberben az Európa Parlamentbe, vele szavazott. Tán úgy gondolta, attól még, hogy gyereke, még képes ellátni munkahelyi feladatait is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik