Belföld

Melegként áll ki a melegekért az ismert politológus

Lakner Zoltán nem bevállalni akarta a melegségét, mert nincs elszámolnivalója senkivel, de a Budapest Pride megnyitójaként fontosnak tartotta, mert nem akart a fal mellett osonni, és úgy érzi, ki kell mondani, hogy „hé, itt engem is sértegetnek" – derül ki a Facebook bejegyzéséből.

„Nem kerestem felmentést saját magamnak sem, mert nincs mire. És nem kerestem a ‘vallomás’, pláne ‘bevallás’ lehetőségét sem, mert nincs elszámolnivalóm ez ügyben senkivel. Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok. Szerintem rendben van, ha másnak másként jó.” – írja a politológus a Facebookon.

Lakner, mint írja szép lassan eljutott a pontig, amikor fel kell szólalni a sértegetések miatt. Fontosnak tartotta annyit mondani, hogy nem kell a sértéseket eltűrni. „Nem áll melléd senki, ha nem állsz ki magadért.”

Mindemellett a politológus szerint már csak azért is érdemes volt vállalni a Budapest Pride megnyitását, mert Heller Ágnes és Esterházy Péter társaságába kerülhet.

„Meggyőződésem, hogy a heteró nőknek és férfiaknak, meg az LMBTQ bármely betűjéhez tartozóknak egyaránt joguk van arra, hogy szeretetben és békében éljenek, anélkül, hogy mások ítélkezésétől, pláne bántalmazásától kelljen tartaniuk. Joguk van megmutatni önmagukat, büszkének lenni önmagukra. Mi több, szerintem joguk van a törvényes kapcsolatra, családra és annak jogi védelmére is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik