Belföld

Kenyér 3,60-ért, fagyi 50 fillérért – péntektől ez lehet Szegeden

Egészen bizarr harcba kezdett Szegeden két – egy jobbikos és egy szocialista – képviselő. A kakaskodás vége 2 forintos sör és 50 filléres fagyi lehet.

3150 forintról 350 forintra csökkentené a felnőtt belépő, 1575 forintról 150 forintra pedig a nyugdíjas és gyermekjegy árát a szegedi Napfényfürdőben Rácz Tibor jobbikos önkormányzati képviselő – írja a delmagyar.hu.

Tóth Károly szocialista önkormányzati képviselő erre licitált rá módosító indítványával.

Az MSZP-s politikus azt javasolja, hogy először a Ligetfürdőben, majd egész Szegeden csökkentsék a sör, a kenyér, a lángos, a fagylalt, a kávé és az üdítők árát. A sör 2 forint 20 fillérbe, a kenyér 3 forint 60 fillérbe, a lángos és egy gombóc fagyi 50 fillérbe, a szimpla kávé 80 fillérbe, a dupla kávé 1 forint 60 fillérbe, az üdítők pedig egységesen 1 forintba kerülnének.

Bár a fillért már rég kivonták a forgalomból, a képviselő azt is indítványozza, hogy újra vezessék be.

A szocialista képviselő nem állna meg Szegeden. Módosító indítványában, hogy az önkormányzat éljen az Alaptörvényben biztosított felterjesztési jogával, és kezdeményezze az Orbán-kormánynál, hogy a fenti vívmányokat az egész országra terjesszék ki, hogy – ahogy fogalmazott – „a jóból mindenki részesüljön”.

Rácz Tibor javaslatáról és Tóth Károly módosító indítványáról pénteken tárgyal a szegedi városi közgyűlés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik