Belföld

Internetes tiltakozás Semjén homofób kirohanásai ellen

Felidegesített egy internetezőt a miniszterelnök-helyettes, miután szombaton a Hír TV-ben azt nyilatkozta, hogy a gender-ideológia deviáns felfogás, amit kicsiny, de hangos érdekcsoportok a világra akarnak kényszeríteni.

„Ha két férfi házasodik, akkor három miért nem?” – tette fel Semjén Zsolt a fenomenális kérdést. Ez persze messzire vezet, azt is megkérdezhetnénk, hogy ha egy férfi és egy nő házasodik, akkor egy férfi és két nő, vagy két férfi és egy nő miért nem. Azt is mondta, hogy a természet rendje a férfi és nő elkötelezett kapcsolata. Igaza is van, ha figyelmen kívül hagyjuk a delfineket, pingvineket, albatroszokat, zsiráfokat, bonobókat, vadjuhokat, a mélytengeri óriáskalmárról meg még pár ezer fajról nem is beszélve.

Egy internetező, Letenyei Zita úgy érezte, állampolgári joga és kötelessége, hogy elmondja Semjén Zsoltnak, hogy megnyilvánulása elfogadhatatlan és szégyenteljes. A közös véleménynyilvánításhoz csatlakozókat toboroz a Facebookon, akik meg is osztják az eseményt és jövő hétfőn a www.semjenzsolt.hu oldalon elküldik véleményüket a kereszténydemokrata politikusnak.

A kezdeményező tiltakozó levele megtalálható az eseménynél, egyebek mellett megemlíti, hogy Semjénnek (állítólag) diplomája van szociológiából, így tudnia kellene, hogy kijelentésének nincs tudományos alapja. Azt tanácsolja a miniszterelnök-helyettesnek, hogy próbáljon szélesebb körben tájékozódni a homoszexualitásról, hogy rájöjjön: nincs mitől félnie.

Egy csatlakozó szerint amíg ilyen dolgokra kell felhívni a figyelmet, Magyarországon nincs európai gondolkodásmód. Felidézik azt a botrányt is, amikor Semjén 2005-ben azt mondta: az szavazzon az SZDSZ-re, aki azt szeretné, hogy tizenéves fia az első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze.

„Ezt most pont leszarom, bocs, nem tud érdekelni, hogy ki miről mit gondol. Úgysem tudom megváltoztatni” – írja egy apátiába zuhant kommentelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik