Belföld

Hirtelen meg akarnak szabadulni Rogán bizalmasától

Az önkormányzati ciklus utolsó, rendkívüli ülésén csütörtökön minden tisztségétől megfosztják Puskás Andrást, az V. kerület alpolgármesterét. Nagy baj lehet, ha az októberi választást sem várják meg, mindenesetre több nyomozás és leváltás is volt a kerületben – írja a Város Szíve blog. Puskás közben reagált - kormányzati pozíciót kapott, ezért kell távoznia.

Puskás Andrásnak is a Pasa Parkban van lakása, ott, ahol Rogán Antal kerületi polgármesternek, de ugyanott Puskás és Rogán felesége is birtokolnak közösen egy lakást. Puskás vagyonnyilatkozatában egy 76 millió forintos magánszemélyektől kapott kölcsön is szerepel, ami a blog szerint nehezen magyarázható.

A kerületben tavaly szeptemberben különös eseménysorozat vette kezdetét, indoklás nélkül leváltották a kerület jegyzőjét és a kerületi rendőrkapitányt, ezekről csak nagy késéssel, szűkszavúan számoltak be a helyi lapban. Áprilisban a korábbi jegyző hivatali idejében történt ügyek után ügyészségi nyomozás indult az önkormányzatnál, ezután egy újabb eljárás kezdődött azért is, mert egy vállalkozótól állítólag kenőpénzt akartak kérni.

Egy évekkel ezelőtti ingatlan-csalássorozat ügyének is elkezdték a tárgyalását, amiben azzal vertek át embereket, hogy megígérték, hogy önkormányzati lakásokat szereznek nekik – számol be a Város Szíve. Az átvertek névsora meglehetősen pikáns, írja a blog. Köztük van Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Árpa Attila producer és Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója. Felmerült, hogy a megkárosítottak által befizetett pénzekből a Fidesz és a V. kerület polgármestere is részesült, bár Rogán tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz.

Miután a sajtó beszámolt Puskás csütörtöki leváltásáról, az alpolgármester közleményt adott ki. Azt írja, vezető pozícióra kapott felkérést a kormányzat külgazdasági területén. A külügyminiszter aláírta kinevezését, ami összeférhetetlen más politikai állással, ezért lemondott a V. kerületi önkormányzatban betöltött minden tisztségéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik