Belföld

Szanyinál nincs kettős mérce

Az MSZP politikusa etikai eljárást fontolgat az atv.hu ellen, amely megírta, hogy kínos jelenetet rendezett.

Szanyi Tibor az ATV reggeli műsorában először a volt III/II-es belügyi államtitkár kapcsán beszélt a Fidesz kettős mércéjéről, majd Rogán Antalról mondta azt, hogy „nagyjából szemmel látható, hogy szétlopta itt a fél világot”, amiért egy ellenzéki politikust régen vezetőszáron vittek volna el. Miután Rónai Egon többször rákérdezett, van-e bizonyítéka Rogán ellen, Szanyi azt felelte, az ATV is kettős mércével mér: „Amikor ránk mondanak valamit, akkor hümmögnek, hogy ’Tényleg?’, amikor meg én mondok valamit, ami Napnál világosabb, akkor megkérdezik, hogy ’Tudja bizonyítani?’”.

Az atv.hu szerint az igazi „műsor” a beszélgetés után kezdődött. Szanyi átadta helyét Eörsi Mátyásnak, ám még percekig sorolta panaszait. Azt mondta a műsorvezetőnek, hogy ennyi erővel mehetnének a Hír TV-be is és az ATV-t is súlyos felelősség terheli a baloldali összefogás választási vereségéért. Miután az atv.hu ezt megírta, Szanyi Tibor hétfő este a VS.hu-nak azt nyilatkozta, etikátlannak tartja a műsoron kívül elhangzottakat egyoldalúan, a műsorvezető megjegyzései nélkül nyilvánosságra hozni. A politikus nem zárta ki, hogy sajtóetikai eljárást kezdeményeznek az ügyben.

Ferencz Gábor, az MSZP sajtófőnöke az atv.hu-t arról tájékoztatta, hogy Szanyi Tibor nem a párt hivatalos álláspontját képviseli, de tudomása szerint a politikus már megkeresett egy jogászt az etikai eljárás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik