Belföld

Probléma van a kakasszéki bicikliúttal

A garanciális javításokat már elvégezték, most a lassításra sarkalló rázókövekre van panasz.

Elkészült, de még hivatalosan nem adták át a Kakasszék és Orosháza közötti kerékpárutat, tájékoztatott Szél István Székkutas polgármestere, aki elmondta, voltak hibák, hiányosságok a kivitelezésben, de ezt már kijavították.

Ami most problémát jelent, az a 47-esre mindkét oldalon kihelyezett rázókövek – valójában nem kövek, hanem úttestbe süllyesztett lemezek – által keltett zaj. Több, a környéken lakó azt jelezte a polgármester felé, nappal még csak-csak elviselhető a pufogás, de az éjszakai csendben, főleg amikor például a kamionok nem tartják be a sebességkorlátozást, hatalmas durranásnak hangzik ha a sok kerék átgurul a lassítókon.

Szél István ígéretet tett a probléma megoldására, ha az lehetséges. A kerékpárút egyébként a vasút felöli oldalon halad, csak a kakasszéki bekötőtől néhány méterrel tér át a főutat keresztezve a túloldalra.

A polgármester még elmondta, az átadás előtt még egy kerékpáros pihenőt is kialakítanának a régi kakasszéki vasútállomással szemközti, ugyancsak régi iskolaépületnél. Ide kerékpártárolókat, kisebb parkolót és egy kilátót is építenek, ahonnét remek kilátás nyílik majd az itt kezdődő végtelen pusztaságra. Emellett a kakasszéki buszmegállókhoz is tárolókat fognak telepíteni, valamint meg szeretnék világítani a vasúti átkelőt is.

Szél István kiemelte, a kis kilátó a Puszta-túra egyik állomása, vagy kiinduló pontja is lehet. A Vásárhelyen tervezett csomorkányi templomrom és a puszta felé futó kerékpárút összekötésével, valamint Székkutas és Sóshalom bekapcsolásával, egy 50 kilométeres, egész napos családi biciklitúra-útvonal válik elérhetővé. A túraútvonalon pihenők, a puszta szépségeit bemutató táblák, és sok egyéb is telepítésre kerülnek majd a következő években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik