Belföld

Jobbról kapott pofont Tasnádi

Ügynökmúltja miatt lemondásra szólítja fel Tasnádi László belügyi államtitkárt a Civil Összefogás Fórum.

A Békemenet szervezői szerint „nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök megítélése között. Nem utasítjuk el a megtérés, a bűnbocsánat kérés nemes gesztusát, sőt tudjuk, hogy ilyen esetben a megbocsátás sem maradhat el. Ezért lenne nagyszerű erkölcsi magatartás, ha az érintett önmaga mondana le pozíciójáról” – olvasható a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményében.

Elvárják, hogy Tasnádi László megértse: „csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van. Ha Tasnádi László mondanivalónkat nem érti, akkor már most jelezzük: a CÖF-CÖKA további civil nyomásgyakorlással próbálja meg elérni, hogy a demokrácia erkölcsi alapjai tovább erősödjenek.”

A CÖF és a CÖKA mindeddig szilárdan, kritika nélkül állt a kormány és annak döntései mögött. Ehhez képest most elég határozottan fogalmaznak. Főleg ha felidézzük, Tasnádi egy sajtótájékoztatón hangsúlyozta: államtitkári kinevezése előtt Pintér Sándor és Orbán Viktor is tudott III/II-es állambiztonsági múltjáról.

Olvasói sztorik