Belföld

11 milliót tankoltak el a képviselők egy hónap alatt

Az új rendszerben üzemanyagkártyát kapnak a politikusok, amelyből négyen 200 ezer forint feletti keretet is kapnak – írja a VS.hu.

A 199 parlamenti képviselő és 13 nemzetiségi szószóló közül eddig mindössze tizenhárman választották a tömegközlekedés lehetőségét, 99-en viszont már júniusra leadták benzinkártya-igénylésüket – derül ki az Országgyűlés Hivatala által a VS.hu kérésére megküldött adatokból.

A legnagyobb összeget, 229 ezer forintot a KDNP-s Hargitai János autózgatja el, aki Nagynyárádon lakik. Elvileg csak 4500 kilométerre elegendő üzemanyagra jogosult, de biztosan sokat fogyaszt az autója, mert a fenti összegből a NAV hivatalos, júniusi elszámolási árán 535 liter üzemanyagot vehetne. A legkevesebbet, 200 kilométerre elég üzemanyagot, vagyis júniusban körülbelül 57 ezer forintos keretet a budapesti képviselők – köztük Gyurcsány Ferenc – kapják. Ebből az 57 ezer forintból 134 liter gázolajat vehetnek.

A tömegközlekedést választotta négy fideszes, három jobbikos, két MSZP-s, két független, illetve két nemzetiségi szószóló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik