Belföld

Zsíros állásokba kerültek a kiesett fideszes képviselők

Túlnyomóan jól fizető állami vagy önkormányzati állásban folytatja az a 130 kormánypárti képviselő, aki nem jutott be a kisebb parlamentbe – írja a Blikk. Igaz, akadt vesztes is.

A legjobban azok jártak, akik egy-két hónappal a választás előtt leléptek a parlamentből egy jó állásért cserébe. Spaller Endre KDNP-s politikust a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetőjének nevezték ki államtitkári fizetéssel, azaz havi járandósága 1 millió forint. Dancsó József fideszes képviselő pedig a Magyar Államkincstár elnöke lett februárban, aki még Spallernél is jobban kereshet – derül ki a Blikk cikkéből.

Negyvenhatan polgármesterként dolgozhatnak tovább – köztük Cser-Palkovics András, akit ősszel a Fidesz újra jelöl posztján –, kilencen alpolgármesterként, ketten pedig főpolgármester-helyettesként. Túlnyomó többségük fizetése meghaladja a havi félmilliót. Kilencen a megyeházára térhettek vissza: kilenc olyan megyei közgyűlési elnök és alelnök van, aki eddig az Országházban dolgozott. Ők körülbelül 600 ezer forintot kereshetnek.

Alig kéttucatnyi olyan politikust talált a Blikk, aki jelenleg semmilyen állami pozícióval nem bír, többen valószínűsíthetően a koruk miatt nem kértek semmilyen feladatot.

Az egyetlen vesztes talán Illés Zoltán, volt környezetvédelmi államtitkár lehet, akinek azért engedhették el a kezét, mert nemmel szavazott a paksi atomerőmű bővítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik