Belföld

Selejtes bizonyítványt oszthattak több iskolában

Az Állami Nyomda állítólag egy egész napi gyártmány selejtes bizonyítványt küldött ki, amelyet sok helyen már ki is oszthattak.

Az Átlátszó oktatás információi szerint a forgalomba került selejtes bizonyítványokban több ív hibásan lett bekötve, összekuszálva ezzel az oldalszámozást. Egy névtelenséget kérő forrás szerint a KLIK kör-e-mailben hívja fel a figyelmet a hibára és kéri az intézményeket, hogy ellenőrizzék, került-e hozzájuk a rosszul összeállított sorozatból. Amennyiben igen, a nyomda kicseréli.

A probléma az, hogy az iskolák zömében már lezajlott a tanévzáró, így a hibás okiratokat már nagy valószínűséggel kiosztották az elsősöknek. Az általános iskolai bizonyítány szigorú számadású sorszámozott dokumentum, amely közokiratnak számít. A visszavonás, az új bizonyítványok megrendelése és kiadása tehát több, mint sima újraírás. A probléma teljes rendezése minden bizonnyal szeptemberig is eltarthat, mivel az azonnali visszarendelés nem feltétlenül lehetséges az induló nyári szünetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik