Belföld

Mit tudhat Orbánról a belügyminiszter?

A DK szerint jogos kérdés, miután Pintér Sándor még egy III/II-est is államtitkárrá emelhet.

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szerint a kettős mérce újabb példája Tasnádi László kinevezése, hiszen korábban a szintén III/II-es Medgyessy Péter lemondását követelte a Fidesz, pedig ő a nép akaratából lett kormányfő, nem „Orbán kegyelméből” került posztjára.

A Fidesz akkoriban tűrhetetlennek nevezte, hogy „a demokratikus állam egy vezető pozícióját az állambiztonság egykori tisztje töltse be – igaz, ma már joggal hivatkozhat arra, hogy a demokráciát rég fölszámolta” – tette hozzá Gréczy Zsolt.

A szóvivő ennél is figyelemre méltóbbnak tartja, hogy a belügyminiszter bármit megtehet, és mindig posztján marad. „A DK szerint joggal adódik a kérdés: ugyan mit tudhat Pintér Sándor a miniszterelnökről, hogy mindezt megengedheti magának?” – írta a szóvivő.

Korábban a Fidesz-alapító publicista is nagy bajnak nevezte, ha rendészeti államtitkár lehet egy volt III/II-es operatív tiszt. A Magyar Hírlapban megjelent írásában Bayer Zsolt úgy vélte: ez biztosan nem fér bele, emiatt majdnem mindent elölről kell kezdeni, mert nem lehet elítélni a D-209-es Medgyessy Pétert, ha később Tasnádi László államtitkár lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik