Belföld

Mindkét lábára amputált 70 éves nő kerülhet utcára

Két évet tölthetett az Idősek Gondozóházában, most nincs hová mennie.

Hetvenéves, mindkét lábára amputált asszonyt készülnek az utcára tenni a főváros XV. kerületében – értesült a Magyar Szociális Fórum az érintettől vasárnap.

Nagy Lajosnét az Idősek Gondozó Házából akarják kirakni július 2-án. A Magyar Szociális Fórum információi szerint az asszonynak nem biztosítanak más elhelyezést, csak olyat ajánlottak föl neki, amelynek költségeit nem tudja vállalni szerény nyugdíjából, amelyből ráadásul adósságait is törlesztenie kell.

Az asszonyt 2012. július elején kilakoltatták önkormányzati bérlakásából adósságai miatt, ezek után lett a Nyugdíjasház és Idősek Gondozóháza lakója. A Magyar Szociális Fórum úgy tudja, hogy a nő az önkormányzathoz fordult, hogy otthonában maradhasson unokájával, akit gyámként nevelt egyhetes kora óta, ám a polgármester többek között azzal utasította el kérését, hogy az asszony kábellopásban segédkezett.

A Magyar Szociális Fórum – László Tamás polgármesternek is megküldött – közleménye szerint „Embertelenséget és mérhetetlen cinizmust tapasztaltunk azoknak a részéről, akiknek – éppen ellenkezőleg – segíteniük kellett volna. Bízunk abban, hogy az illetékesek változtatnak magatartásukon, és bizonyítják, hogy emberek!”

Természetesen az önkormányzat állásfoglalására is kíváncsiak vagyunk, reméljük, hogy hamarosan beszámolhatunk a további fejleményekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik