Belföld

Bombariadó a Jobbik kongresszusán

Több mint 500 küldöttnek és mintegy 250 meghívott vendégnek kell elhagynia a Budapest Kongresszusi Központot.

Bombariadó miatt félbeszakadt szombaton a Jobbik tisztújító kongresszusa Budapesten. A riasztás után kiürítik a tanácskozás helyszínét, a Budapest Kongresszusi Központot. Több mint 500 küldöttnek és mintegy 250 meghívott vendégnek kell elhagynia az épületet.A tanácskozás azt követően folytatódik, hogy a rendőrség átvizsgálja a központot.

A tisztújító kongresszus megkezdése előtt Szabó Gábor pártigazgató arról tájékoztatta az MTIt, hogy minden alapszervezet, amely élt az elnökjelölés jogával, Vona Gábor jelenlegi pártelnököt jelölte. Hozzátette: az alapszabály szerint bármelyik Jobbik-tag tehetett volna szándéknyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kíván indulni, hivatalos jelölt azonban csak az lehet, akit az alapszervezetek legalább 20 százaléka ajánl.

Az alelnök-jelölésben egy 10 százalékos küszöb van, a posztra a Jobbik valamennyi országos alelnöke – Balczó Zoltán, Gyüre Csaba, Murányi Levente, Novák Előd, Sneider Tamás és Volner János – is adott le szándéknyilatkozatot, s további hét jelölt is indul.

A kétévente esedékes, menetrend szerinti tisztújító kongresszus az eredmény megállapításáig zárt lesz, a sajtó azonban jelen lehet Vona Gábor pártelnök beszédénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik