Belföld

Elítélték az újságírókat fenyegető volt jobbikost

Karikás ostorral és „anális erőszakkal” is fenyegette egy hetilap két munkatársát Zagyva György Gyula volt jobbikos parlamenti képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke. Az ügyben jogerős ítélet született – írja az atv.hu.

Zagyva már képviselőként, a 2010-es Magyar Szigeten interjúra hívta a Hetek című lap újságíróit egy faházba, ahol bezárták az ajtót, majd Zagyva ostorral hadonászva fenyegette a lap munkatársait. Elmondta, hogy az újságírók „ellenséges területre” tévedtek, ahol azt csinálhatnak velük, amit akarnak. „Lehúzhatnánk a gatyátokat és meg…hatnánk titeket” – mondta a képviselő. A tudósítók úgy érezték, közvetlen életveszélynek vannak kitéve, Zagyva feléjük ütött és azt is mondta, hogy széttépné őket, kitaposná a belüket. A tortúra háromnegyed órán át tartott.

Személy elleni erőszakkal fenyegetés és zaklatás miatt emelt vádat az ügyészség Zagyva és társa, Incze Béla ellen. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy Zagyva a cselekményt országgyűlési képviselőként és társadalmi szervezet tiszteletbeli elnökeként követte el.

Zagyva 300, Incze 120 ezer forintos pénzbüntetést kapott, amit naponta ezer forinttal fogházra is válthatnak – közölte az ATV. Zagyva arra hivatkozott, hogy amióta nem a Jobbik-frakció tagja, azóta nincs munkája és jövedelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik