Belföld

„Tehetségtelen emberek értelmetlenül lemészárolták 18 év munkáját”

Ötletgazdája, majd igazgatósági tagja volt az Origonak György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének vezetője. 18 év után otthagyta a portált, ennek hátteréről a Kreatívnak beszélt.

A magyar internet alulról szerveződő, alternatív kultúra volt az Origo megjelenéséig – mondta a lapnak György Péter. Az Origo a Magyar Telekom elődjének, a Matávnak a berkeiben jött létre, addig az internetes piacon elképzelhetetlenül nagy pénzből, politikai beleszólás nélkül.

György Péter szerint a politikát 2010 előtt senki nem használta úgy a gazdasági szereplők befolyásolására, mint azóta a Fidesz. Úgy látta, hogy az Origo botrányáig a menedzsment jól kezelte a politika jelzéseit, Sáling eltávolítása viszont csak politikai indíttatású lehetett, mert ideje sem volt arra, hogy megváltoztathassa a portál működésének struktúráját. „Tehetségtelen emberek pár nap alatt gyakorlatilag teljesen értelmetlenül lemészárolták tizennyolc év munkáját” – mondta a botrányról.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a korábban általa vezetett ELTE médiaszak hogyan viszonyult a médiatulajdonosi viszonyok változásához. Kifejtette azt is, hogy az újságírás számára új gazdasági hátteret kell teremteni, sok kicsi befektetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik