Belföld

Még várnunk kell az igazi nyárra

Egy-két napig még élvezhetjük a mérsékelt meleget, a hét vége felé azonban hidegfront érkezik. De mikor jön a kánikula?

Szerdán már több lesz a napsütés, kellemesen meleg, nyári időre készülhetünk, egy-egy zápor legfeljebb a délnyugati határ mentén alakulhat ki. Többfelé megélénkülhet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8 és 14, délután pedig 24 és 28 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Csütörtökön alapvetően napos, kellemes nyári időre van kilátás, egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar csupán a délkeleti határ mentén alakulhat ki. A friss hajnalt követően a legtöbb helyen 25 és 28 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Pénteken északnyugat felől megerősödő szél kíséretében hidegfront érkezése valószínű. A front vonulását legfeljebb elszórtan kísérheti zápor, északkeleten és délnyugaton egy-egy zivatar.

A front átvonulását követően a hétvégén kissé szeles, de alapvetően száraz, napos, mérsékelten meleg időre készülhetünk, csapadék legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor formájában. A hajnali, reggeli órákra alaposan felfrissülhet a levegő – írja az Időkép.

Hétfőn sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel az égen, csupán kisebb körzetekben lehet erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és ezekből néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik