Belföld

A francia Riviérára utazgatott Lázár János

A Blikk kiderítette, mi volt a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedvenc úti célja hódmezővásárhelyi polgármesterként.

Háromszor is elutazott kíséretével a Cannes mellett található Vallauris Golfe-Juanba, a Földközi-tenger partjára – tudta meg a Blikk. miután a lap kikérte a hódmezővásárhelyi polgármesteri Lázár János 2006 és 2012 közötti polgármesteri útjait.

Valamennyi alkalommal strandszezonban látogattak el a régi testvérvárosukba, és mindig nyolc-nyolc napot töltöttek ott, bár a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint négy napot az utazás tett ki – írja a lap.

A francia Riviérán található Vallauris Hódmezővásárhelytől 1500 kilométernyire fekszik. Lázárék autóval utaztak oda. A hivatal tájékoztatása szerint a polgármesteri autó benzin- és autópályamatrica-költsége 186 ezer, 195 ezer illetve 212 ezer forintot tett ki.

A szállásra nem kellett vagyonokat költeni, mivel azt a meghívó fél fizette. Lázár János volt, amikor csak hétfős kísérettel ment Vallaurisba (három helyi képviselő, két tolmács és két sofőr), de volt, amikor 93 fős küldöttséget vezetett, mert politikusokon, intézményvezetőkön kívül néptáncegyüttes, képzőművészek, népi mesteremberek is tagjai voltak a keretnek.

Az önkormányzat igen kiterjedt testvérvárosi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, és a kiküldetések ezekhez kapcsolódnak döntően – írta Korsós Ágnes főjegyző a Blikknek.

Államtitkárként jóval többe kerültek Lázár utazásai. Mint ahogy arról az Origo alapján mi is beszámoltunk, 2012 novemberének végén két londoni éjszakáért 920 ezer forintot fizettek ki két személyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik