Belföld

Visszatérhet a kánikula

A héten végig 27-29 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet és gomolyfelhők takarhatják el a napot, de jövő hétfő eltűnhetnek a felhők, és akár 30 fok fölé is csúszhat a hőmérséklet.

Kedden kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, majd a déli óráktól egyre többfelé vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délnyugaton maradhat legtovább zárt a felhőzet. Eleinte főként délen többfelé, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de főleg az Alpokalján és északkeleten időnként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, délnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán általában napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, ugyanakkor a déli megyékben több lesz a felhő és a déli határ mentén egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél általában mérsékelt marad, csak az Észak-Alföldön élénkül meg olykor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, ugyanakkor az Alföldön erőteljesebb lesz a felhőképződés, az Alföld déli és keleti részén néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél az Alföldön olykor megélénkül. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között alakul.

Pénteken több órás napsütés lesz gomolyfelhőkkel, az ország északnyugati felében néhol zápor, zivatar is kialakul. Az északnyugati szél megerősödik, Sopron, a Bakony és a Balaton térségében viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között alakul, az alacsonyabb értékekkel északnyugaton, a magasabbakkal keleten.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Délután helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A nyugati szél olykor megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, szórványosan záporral, zivatarral. A nyugati szél olykor megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel az égen, csupán kisebb körzetekben lehet erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és ezekből néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik