Belföld

Más is írhatta a Lázárnak címzett levelet

Czerván György államtitkár zaklatása miatt marasztalták el a volt rendőrt, a vásárhelyi képviselőnek küldött fenyegető üzenet kapcsán nem.

Két évre próbára bocsátotta a törvényszék azt a 46 éves exrendőrt, aki korábban többször is felkereste, zaklatta az otthonánál Czerván György államtitkárt, a települése országgyűlési képviselőjét.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábban azzal is megvádolta a férfit, hogy ő írta még 2011-ben azt a levelet Lázár Jánosnak, amelynek szerzője a gyerekei megkínzásával, megcsonkításával fenyegetőzik, arra az estre, ha az parlament elfogadja az öregségi nyugdíjra vonatkozó kormánypárti javaslatot. Az ebben az ügyben megfogalmazott vád (terrorcselekménnyel fenyegetés) alól bizonyítottság hiányában felmentették.

A bíróság szerint az ügyészségnek csak azt sikerült bizonyítania, hogy a levél a vádlott számítógépén íródott, de azt a férfi több családtagja, illetve egy másik – azóta már elhunyt – nyugalmazott rendőr is használta.

A férfi az MTI beszámolója szerint a mai tárgyaláson nem jelent meg. A vádlott védője fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik