Belföld

Ítélet születhet a Lázár fiainak megcsonkításával fenyegetőző exrendőr ügyében

A vádiratban foglaltak szerint az öregségi nyugdíjra vonatkozó törvényjavaslat visszavonását akarta kieszközölni a vásárhelyi politikusnak címzett levéllel.

Kedd délelőtt folytatódik annak a tápiószentmártoni férfinak a pere, aki a vádirat szerint még 2011-ben egy levélben súlyosan megfenyegette Lázár Jánost és a gyermekeit, valamint a lakásán többször is zaklatta Czerván György országgyűlési képviselőt. A 46 éves volt rendőr, a leírtak szerint mindkettőjükön az öregségi nyugdíjra vonatkozó fideszes törvényjavaslatot kérte számon.

A Pest megyei politikus kapcsán felhozott vádakat, állításokat részben elismerte, azt ugyanakkor, hogy a vásárhelyi politikus gyerekeinek megkínzásával és megcsonkításával fenyegetőzött volna mindannyiszor határozottan tagadta. (A sajtóban és a tárgyalóteremben tett nyilatkozatairól részletesebben itt olvashat.)

A Szegedi Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint, a januárban kezdődött büntetőper mai tárgyalásán, a bizonyítási eljárás eredményétől függően ítélethozatal várható.

A férfi, hivatalosan terrrorcselekménnyel fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt áll bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik