Belföld

Új vezetők jöhetnek a PM-nél

Tisztújító taggyűlést Tart a Párbeszéd Magyarországért Párt.

A Bajnai Gordon Együttjével szövetséges párt vezetése az április 6-i választási vereség után elsőként ajánlotta fel lemondását. Az Index szerint a zöldpártok társelnöki rendszerét átvevő PM vezetői Szabó Tímea és Karácsony Gergely lehetnek, miután Jávor Benedek EP-képviselőként Brüsszelbe távozik. A PM a társelnökökön kívül új elnökséget is választ.

Karácsony Gergely leendő új társelnök a PM legismertebb arca, a Medián májusi felmérése szerint ő a legnépszerűbb a baloldali politikusok közül. Miután Bajnai Gordon többször is megerősítette, nem vállalná az Együtt-PM főpolgármester-jelöltségét, eddig Karácsony tűnt a legesélyesebbnek erre a feladatra is.

Ugyanakkor az új PM-vezetés nem biztos, hogy túl sokáig a helyén fog maradni, mivel napirenden van az eddig a pártszövetségként működő Együtt-PM egyesítése is. Ez azonban egyelőre egy vitás kérdés. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke is erre utalt az Indexnek adott interjújában:

“Egységes politikai erővé kell válnunk szerintem, de ezt elegendő a ciklus első felében elrendezni. Úgy látom, hogy az emocionális és emberi dimenziókra való figyelem nélkül csak felszámolnánk mindazt az értéket, amit létrehoztunk. Mi a PM-mel összetartozunk, és ezt végig is fogjuk vinni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik