Belföld

Tarlós cáfolta, hogy elvinnék a közlekedési pénzeket Budapestről

A 3-as metró felújítását is megoldják Orbán Viktorral és a Miniszterelnökséggel - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester.

Nem vonhatók el Budapest közlekedési fejlesztési forrásai, ilyen uniós szabály nincs – állította Budepest legfőbb vezetője a Magyar Nemzetnek.  Szerinte ahogyan az előző városvezetőség által korábban itt hagyott félkész 4-es metró vagy a privatizált közművek problémáját, úgy a 3-as metró felújítását is megoldják közösen Orbán Viktor kormányfővel és a kormánnyal, benne a Miniszterelnökséggel.

“Nem igaz, hogy bármilyen fejlesztésünk leállna” – emelte ki a főpolgármester a lapnak.

A budapesti 3-as metró felújítására a kormány idén márciusában garanciát vállalt, és támogatja – idézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek a pénteki hódmezővásárhelyi közmeghallgatáson elhangzott szavait a delmagyar.hu.

A hírportál tudósítása szerint a politikus kifejtette, sajnos, az ehhez szükséges anyagokat a főváros a mai napig nem tudta elkészíteni. A Miniszterelnökség vezetője úgy fogalmazott, Tarlós Istvánnak is lobbiznia kellene Brüsszelben, mint ahogy azt elődje, Demszky Gábor tette. Mindemellett Lázár János leszögezte: a Miniszterelnökség nem akar beszállni az önkormányzati választások kampányába, csatározásába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik