Belföld

Jó ideig oda a kánikula

Szombaton napközben 27 fokig melegedhet a hőmérséklet és többször beborulhat, akárcsak a jövő héten, így a 30 fok körüli strandidőről egy darabig lemondhatunk.

Szombaton változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Főleg nyugaton, délnyugaton, illetve északkeleten helyenként előfordul záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként az ország középső részén időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 23 és 27 fok között valószínű. Késő estére 15, 20 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap gomolyfelhős, túlnyomóan napos idő várható, legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Hétfőn napközben változóan felhős lesz az ég, majd estefelé délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délután, este délnyugaton, délen néhol eső, zápor előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

A jövő hét többi napján a meteorológiai szolgálat előrejelzés szerint a hőmérséklet végig megmarad a 25 fok körüli maximumhőmérsékletnél, míg a minimumok 12-14 fok közelében lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik