Belföld

Volt főnöke beszólt Gyurcsánynak

Medgyessy Péter a helyi Témának azt mondta, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke karakteres politikus, csak kár, hogy ilyen a karaktere…

A volt kormányfő úgy látja, még nem dőlt el az MSZP sorsa, de ha egykori sportminisztere, majd utódja Gyurcsány Ferenc annak idején nem viszi el a frakció egy részét, és nem alapít új pártot, ma más lenne a helyzet. Napi szinten nincs a párttal  kapcsolata. Néha megkeresik, de időnként Orbán Viktorral is beszél. Úgy érzi, a mostani kormányfővel kölcsönösen tisztelik egymást, „persze, kölcsönös távolságtartás mellett”.

Medgyessy Péter szerint a szocialistáknak nem ártana példát venniük a Fideszről. Pártja a 2002-es kudarc után sem hagyta cserben Orbán Viktort, hanem építkezni kezdett, a jelenlegi kormányfő pedig egy időre félre tudott állni. Ő nem hisz abban, hogy a DK valódi alternatívája lehet a Fidesznek. Gyurcsányra odafigyelnek az emberek, „mindegy, hogy egyetértenek vele vagy sem. Karakteres politikus, a kár az, hogy ilyen a karaktere…”- fogalmazott.

„A baloldal a nulláról fog indulni.” A nyugdíjas miniszterelnök szerint a baloldal súlyos hibát követ el, ha nem veszi „elég komolyan a pr-ban rejlő lehetőségeket”. Pont az a lényeg, hogy egyszerű, érthető üzeneteket széles tömegekhez juttassanak el. “A bonyolult üzenetekkel az emberek nem foglalkoznak, nem értik, nem jegyzik meg.”

A Jobbik megerősödését is azzal magyarázza, hogy „ők teszik az asztalra a problémákat a legkarakteresebben”. Valódi gondokról beszélnek, bár számára az általuk kínált megoldások nem elfogadhatóak. Egy véletlen folytán ő is rákerült a Jobbik listájára, rendszeresen kap SMS-t, amelyben hívják aktuális rendezvényeikre és arra biztatják, hogy szavazzon a pártra.

Medgyessy, a magyar focista

A jobboldali média kedves riportalanya, volt titkosszolgálati tiszt a magyar politika Bognár Györgye: úgy szakértő, hogy alig van jelentős szakmai teljesítménye. Száznapos intézkedései brutális eladósodást hoztak (50%-os közalkalmazotti béremelés, egyszeri 19 ezer forintos nyugdíjkiegészítés, megemelt nyugdíjok és egyetemi ösztöndíjak): 9 ezerről 12,2 ezer milliárd forintra emelkedett kormányzása két éve alatt az államadósság. De legalább retorikailag kiemelkedőt nyújtott, több új szóalak fűződik a nevéhez (pl. útelágazódás).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik