Belföld

Lázár-ügyet emleget az Economist

A zsugorodó magyar médiapiacon nehéz állást találni, ezért sokkoló az Origo munkatársainak tömeges felmondása – írja a brit Economist gazdasági lap „A Lázár-ügy” című cikkében.

Sorra veszik a Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez kötődő botrányokat, az Origo-ügyön kívül említik a reklámadót is, megjegyezve, hogy az ritkán látható egységbe kovácsolta a „partizán újságírókat”.

Az Economist szerint nem bánná a kormány, ha az intézkedés aláásná a nagy médiacégek működését, úgy vélik, hogy a kivérzett elektronikus és internetes sajtó helyét az állami média foglalná el, amit a kormány propagandaeszközévé silányítottak.

Felidézik azt is, hogy a kormány támadja a Norvég Civil Alap támogatásából részesülő szervezeteket. Kumin Ferenc, aki most köszönt le a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkári posztról, azt mondta, hogy a civilszervezetek továbbra is szabadon pályázhatnak bármilyen támogatásért, de szabályosan és átláthatóan kell működniük. Azt is írják, hogy a kormány által megtámadottak listáján szerepelni büszkeség: Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője azt nyilatkozta a lapnak, hogy az lett volna rosszabb, ha kimaradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik