Belföld

DK: Budapest pénzén költözik a kormány

Orbán Viktor "gyermekded kormányzói vágyai" miatt a kormány Budai várba költöztetésére fordítják a Fidesz budapesti fejlesztési ígéreteire szánt százmilliárdos uniós forrásokat – véli a Demokratikus Koalíció.

Molnár Csaba, a párt alelnöke úgy fogalmazott, Orbán Viktor azért akar felköltözni a várba, “mert kormányzót akar játszani, talán még királyt is”. Ehhez azonban az ott lévő múzeumokat el kell költöztetni, ami csak százmillió forintos nagyságrendű európai uniós forrásból valósítható meg – fejtette ki a politikus, aki szerint így a Fidesz korábbi szavazatszerző ígéretei hiúsulhatnak meg, és a következő hét évben fejlesztési forrás nélkül maradhat a főváros.

Az ígéretekkel ellentétben nem épülhet meg a 4-es metró kelenföldi buszterminálja, a 2-es metró és a HÉV összekötése, elmaradhat a kisföldalatti és a balesetveszélyes 3-as metró felújítása, továbbá több villamosbeszerzés – sorolta. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaival ellentétben semmiféle brüsszeli tiltás nincs a budapesti fejlesztésekkel szemben, az elé csak a kormány gördít akadályt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a történtekért mindenképpen felelősség terheli Tarlós István főpolgármestert, akit alkalmatlannak tartanak feladatára. Gy. Németh Erzsébet, a DK másik alelnöke véleményét úgy összegezte, hogy míg a Fidesz eddig csak mostohagyerekként tekintett Budapestre és a fővárosi lakosságra, addig most ki is tagadta őket a családból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik