Belföld

Hó(l)dFény Feszt Vásárhelyen

3 napon át a kultúra, a fesztiváli hangulat, a tűz és a misztikum jegyében ünnepli Hódmezővásárhely a Szent Iván Éjt, az év legrövidebb éjszakáját.

A június 20-21-22-én megrendezésre kerülő Hó(l)dfényfeszt idején varázslatos programok várnak minden kilátogatót a város számos pontján a BFMK rendezésében.

A Múzeumok Éjszakáján a Tornyai János Múzeumban minden nap várja vendégeit a Plohn József emlékkiállítás – interaktív üvegnegatívokkal -, a Koszta, Annuska virágok és kvíz tárlat, légi régészeti bemutató, bélyegkiállítás, de lesz egy különleges malom bajnokság is.

Az Emlékpontban a Rablóból Pandúr tárlat mellett Börtönkosztoló, tárlatvezetés forró nyomon, éjszakai őrjárat és dutyi-buli várja a látogatókat. Az Alföldi Galériában pedig a Képzőművészeti Szimpózium nyitja kapuit, de hallhatjuk majd a Vatafaka koncertjét is.

Idén a Zsinagóga is bekapcsolódik a helyszínek sorába. Szombatbúcsúztatóval, érdekességekkel, a Mohai-Szekeres duó és az Orbis Zeneműhely koncertjével csábít sétára, de bárki megkóstolhatja itt a flódlit is.

A BFMK környéke és a sétáló utca csordultig telik élettel, egész nap a kézműves sörök fesztiválja mellett igazi vásári forgatagba csöppenhetünk. Pénteken a három nap programsorozatának megnyitója után minden nap valami zenei vagy vizuális különlegesség kápráztatja el a vendégeket.

Pénteken fellép a Colorado Country Band, a Blues Br.Others, a Hestia tűzzsonglőr trió, 22 órától pedig az ír-folk-punk zenét magyarul játszó Firkin zenekar.

Szombaton 18 órától a vásárhelyi Twentees, utánuk 20 órától a United és Pély Barna ad óriási koncertet, majd az Intim Torna Illegál vág lyukat, ezúttal nem a kádba, hanem az éjszakába. Utánuk sem érdekes még hazamenni mert éjfél előtt fél órával kifestjük a múzeumot varázslatos fényekkel.

Vasárnap a BFMK a látványos tánc szerelmeseit várja a Puck és barátai tánc show-val, ahol láthatunk néptáncot, break-et, hip hip és standard táncokat is. A több társulat táncprodukciójában szintén maga a Szent Iván Éj története elevenedik meg. Ilyen színvonalas táncprodukció egyébként egy éve volt utoljára Vásárhelyen.

Erre az estére pedig az Árpád utcai Tájház is megnyitja kapuit, ott programok kezdődnek Szent Iván Éji hagyományok a tűz jegyében címmel.

A színpadot a dr. Rapcsák és a Lázár utca sarkán állítják fel, onnan a BFMK-ig gasztro udvart állítanak fel, a sörsátrak és a kézműves sörök, valamint ételek bódéi az árnyas fák alatt nappal is csábítják a bámészkodókat, a művelődési központ előtt pedig már áll az óriási led fal, ahol a foci vb meccseit lehet minden este nyomon követni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik