Belföld

Uj Péter: az Origót a Telekom ölte meg

A 444 főszerkesztője szerint a Fidesz jól érzi, hogy Magyarországon nem sokat ér a sajtószabadság.

Az Origo megújulásán is dolgozó egykori Index-főszerkesztő úgy véli az Origót nem Lázár János ölte meg, hanem a Telekom – írja a Kreativ Online a Tilos Rádió műsora alapján. Az Origo szerkesztősége ugyanis szétrobbant, ami most már nyugodtan kijelenthető.

„Még egyelőre nem arról van szó, hogy az állam bezárat egy médiát, mert nem tetszik neki, hanem olyan fenyegetettségi helyzetet teremtenek, amiben a tulajdonos jobbnak látja, ha saját maga lép. Ez a gyáva médiatulajdonos problémája, ami egy óriási problémája a magyar sajtószabadságnak” – állított Uj Péter a Tilos Rádió közéleti témákkal foglalkozó Bádogdob című műsorában, ahol a többek közt Gerényi Gábor, az Index egyik alapítója is kérdezte.

A főszerkesztő azt is elmondta, hogy amikor az Origo címlapjának megújításán dolgozott 2012 végén, 2013 elején, akkor is volt olyan jelzés, ami a Telekom irányából jött és arról szólt, hogy politikailag nem volt a legjobb húzás pont őt felkérni erre a feladatra. Mindemellett Uj Péter úgy véli, hogy a Fidesz jól érzi, hogy az ország számára a sajtószabadság ügye nem sokat ér.

Prágában is tüntetést szerveznek

A Facebookon megjelent felhívás szerint péntekre szervezik a békés demonstrőációt a T-Mobile épülete elé “azok számára, akiknek nem tetszik az objektív tudósításokat sem tűrő magyar kormány és az állami pénzekre ácsingózó, immorális német befektető mutyija”. A délután ötre tervezett tüntetés során hat órára átmenek Magyarország nagykövetsége elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik