Belföld

Otthagyta a Fideszt egy képviselő

Borbás Sándor közleményében azt írta, így szabadabban vállalhatja a véleményét. Függetlenként folytatja a képviselői munkáját.

Borbás Sándor bejelentette, hogy kilépett Komló Város Önkormányzat képviselő-testületének FIDESZ-KDNP képviselőcsoportjából. Egyéni önkormányzati körzetben szerzett mandátumát megtartja, a képviselői munkát a ciklus végéig függetlenként folytatja – adta hírül a bama.hu.

Mint ahogy a politikus írja, a döntéshez elsősorban a személyével szembeni bizalmatlanság és a képviselői munka hatékony ellátásához szükséges politikai támogatás hiánya vezetett.

Közleményében így fogalmaz: “Úgy érzem, a frakciófegyelem miatt sok nehéz és embert próbáló döntésben magam is részt vettem, melynek felelősségét vállalni kell. Az előttünk álló időszakban immár – a nyilvánosság előtt is – szabadabban vállalhatom véleményemet, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy valóban a város polgárait szolgáló döntések szülessenek. Hiszen képviselői esküm nem személyeknek, érdekcsoportoknak szól, hanem a városnak, és a polgároknak. Arra tettem esküt, hogy Komló városát és annak fejlődését szolgálom. Képviselői eskümhöz híven tisztességes önkormányzati munkát fogok végezni a hátralévő fél évben is.”

„Képviselői esküm nem személyeknek, érdekcsoportoknak szól”

Borbás Sándor nem konkretizálja agyon, mit is jelent ez a kitétel, milyen személyi-gazdasági érdekcsoportok felügyeletéről is van szó a komlói Fidesz-KDNP-képviselőcsoportban közérdek címszó alatt. Az sem világos, miért csak fél évvel az önkormányzati választások előtt esett le mindez Borbásnak.

Ha az internet bugyraiban turkálunk kicsit, legelsőnek amúgy a Prettl-féle földhaszonbérleti ügyek szúrnak szemet: az egykori fideszes Ángyán József a baranyai földmutyik kapcsán mutatta ki, hogy a komlói önkormányzati képviselő Prettl József rokoni köre a baranyai pályázati földek 22%-át tudta megszerezni. „A Komlón élő Prettl család tagjai 2 település – Liget és Magyarhertelend – valamennyi meghirdetett földjét, Bodolyabéren és Oroszlón azok mintegy 80 %-át, összesen 228 ha-t kaptak bérbe.” írta a pécsi stop.

De Borbás ettől még másra is gondolhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik