Belföld

Nőni fog a Városliget „biológiai aktivitása”

60-ról 65 százalékra növelik a Ligetben a zöldfelület arányát és a biológiai aktivitás is növekszik 2018-ra – mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A biztos szerint nem lehet tovább várni a felújítással, olyan sok kívánnivalót hagy maga után a Liget állapota. A fenntartásra a tavalyi összeg harmadával többet, 284 millió forintot fordítanak idén, felújításra és beruházásokra 150 millió jut. A múzeumi negyed épületeit nem zöldfelületen valósítják meg, hanem a lebetonozott Ötvenhatosok terén, a volt Hungexpo-irodaházak, valamint a Petőfi Csarnok helyén fognak építkezni.

A Főkert vezérigazgató-helyettese, Hegedűs Gábor azt mondta, hogy megoldják a napi kétszeri szemétgyűjtést, így hétvégén nem lesznek túlcsordult kukák. Emellett 57 ezer virágot ültetnek ki és megnégyszerezik a gyepszőnyeget. Nyáron felújítják a Vajdahunyadvár vizes árkának partfalát és napozóstégjét. 200 új szemetest és kerti bútorokat is kihelyeznek. Hatvan padot a környékbeli iskolások tervei alapján fognak lefesteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik