Belföld

Eldőlt: Debrecenbe megy az agrártárca

Egyeztetést tartott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Megállapodtak, hogy a minisztérium Debrecenbe költözik.

Még vizsgálják, hol működhetne az agrártárca – a miniszter szívesen menne az agráregyetem területére. Felmerült a régi városháza melletti Tisza-palota és a mögötte lévő volt ÁNTSZ-székház is, amelyeknek előnye, hogy mindkettőhöz kapcsolódik majd a Dósa nádor tér alatt tervezett mélygarázs. Protokolláris célokra a közelben lévő volt megyei könyvtári épületet használhatnák. Új épület is szóba jöhet, több, fejlesztésre váró terület van a belvárosban.

Kósa Lajos szerint időbeli akadálya nem lesz a minisztérium költözésének, mert a nagyerdei stadiont is 15 hónap alatt építették fel. A városban foglalkoztatás-bővülést eredményez a költözés, a Debrecenbe települőknek kéttannyelvű iskolákat, egyetemet tudnak biztosítani – írta az MTI.

Székesfehérvár a honvédelmi tárcát fogadhatja, Kecskemétre a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága mehet a tervek szerint. Miskolcon az emberi erőforrások tárcájának odaköltözéséért lobbiznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik