Belföld

Az RTL visszavág

Jótékonysági akciók, gyűjtések, egy valóban nívós riportműsor - többek közt ezt sorakoztatta fel a csatorna az elmúlt másfél évtizedből, miután kormánypárti politikusok azzal érveltek a reklámadó mellett, hogy a két kereskedelmi tévé nagy társadalmi károkat okoz.

A csatorna híradójában összegyűjtötte, hogyan támogattak az elmúlt másfél évtizedben szegényeket, civil szervezeteket, kulturális eseményeket, fesztiválokat, múzeumokat, színházakat és filmeket. Ezzel arra reagáltak, hogy a kormánypárti politikusok azzal védték a reklámadót, hogy a két kereskedelmi csatorna nagy társadalmi károkat okoz.

Az RTL-nek fáj a legjobban

A szerdán kivételes eljárásban megszavazott reklámadóról szóló javaslat alapján a hazai médiaszolgáltatók egyedül az RTL-nek kell a legfelső, 40 százalékos adókulcs szerint fizetni. Csak az RTL csoporttól majdnem négymilliárd forintot szed be az állam, ez a médiaadótól várt bevétel fele – számolt be a csatorna híradója, hozzátéve, hogy az ellenzék szerint a kormány kifejezetten az RTL-re szabta az adót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik