Belföld

Kövér: a sajtószabadság nem a politikai viszonyoktól függ

A nemzetközi gazdasági környezet és a magyar gazdaság növekedése kiszámíthatóbb kormányzást hozhat a következő négy évben – véli Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Az MTI-nek elmondta: reméli, hogy nem lesznek olyan külső kényszerek, amik miatt hektikus kormányzásra kényszerülnek.

A házelnök szerint az önkormányzati törvény módosításának végleges szövege megfelel majd az alkotmánynak, így nem valószínű, hogy előzetes normakontrollt fog kérni az Alkotmánybíróságtól.

Kövér úgy véli, hogy Budapest működőképessége határához érkezett. Azt mondta, időszerű a belvárosi kerületek, a külváros és az agglomeráció működésének rendezése, végig kell gondolni azt is, hogy az agglomerációs körzetek hogyan tudnának részt venni a fővárosi közlekedési rendszer fenntartásában. Az önkormányzati választásig azonban nem kívánnak foglalkozni a témával – tette hozzá.

A reklámadóról ironikusan azt mondta, hogy ha a kormánypárti és ellenzéki médiumok egységes tiltakozásával sikerül betemetni az árkokat, már megérte az intézkedés. Elmondta, hogy nehezen éli meg, hogy az üzleti érdekeket a jobboldalon is összekeverik a sajtószabadsággal, mert szerinte a sajtószabadság ma nem a politikai, hanem a tulajdonosi viszonyoktól függ. Hozzátette, hogy ettől még lehet vitatkozni a reklámadóról, neki és a Fidesz-frakciónak még nincs kialakult álláspontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik