Belföld

A szünidőben is nagyon figyelnek a gyerekekre

A vásárhelyi Rendőrkapitányság hatodik alkalommal rendez „Víz-parti” évzáró - szünidőindító biztonsági juniálist a strandon és környékén.

A tanév végén a rendőrségi megelőzési munka egyik központi eleme a diákok nyárra történő felkészítése, mivel a statisztikai adatok alapján ebben az időszakban a gyermekek felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására, könnyebben válnak közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává.

Ezért is fontos, hogy a tanév során végzett oktató-felvilágosító tevékenység mellett a vakáció megkezdése előtt közvetlenül is foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel. A vásárhelyi programot kedden a strandon és annak környékén tartják a CSMFRK Balesetmegelőzési és Bűnmegelőzési Osztályával és a társszervekkel együttműködve.

A játékos csoportfoglalkozásokon a rövid elméleti ismertetők mellett gyakorlati bemutatókon ismerheti meg a mintegy 150 általános iskolás diák az alapvető szünidei biztonsági tudnivalókat.

A napot dr. Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, és dr. Rádi Norbert alezredes, kapitányságvezető nyitotta meg. Dr. Rádi Norbert kiemelte, az ilyen rendezvényeknek is köszönhetően 2010 óta 30 százalékkal csökkent a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma, 40 százalékkal pedig a gyermekek és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma.

A baleseti statisztikák is egyre kedvezőbben alakulnak. Évről-évre 10 gyermeket, közülük 1-2 14 éven alattit ér közlekedési baleset mindössze Vásárhelyen és környékén. A rendőrkapitány kérdésünkre elmondta, jövő héttel mikor beköszönt a vakáció, a rendőri ellenőrzés és felügyelet nem áll le, sőt, kiemelten figyelnek a környéken a szünidejüket töltő gyerekekre.

A társhatóságokkal szoros együttműködésben, a vízi rendészettel, a mindszenti rendőrökkel ellenőrzik a Tisza partot, a közutakon pedig fokozott ellenőrzéseket tartanak, figyelik a gyerekeket és elejét veszik a gyorshajtásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik