Belföld

A jövő héten már 35 fok is lehet

A hétvégén mérséklődik a meleg, vasárnap néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok

A jövő héten folytatódik a nyárias meleg idő, kedden és szerdán már 35 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Csapadék a hét második felében várható, a hétvégén mérséklődik a meleg, vasárnap néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn derült, napos, száraz időre lehet számítani. Az Alföldön helyenként megélénkülhet a szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12- 18, a legmagasabb hőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

Kedden és szerdán is általában derült lesz az ég, néhol lehet kevés gomolyfelhő, de csapadék nem várható. Kedden a minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 31-35 fok között alakul. Szerdán a leghűvösebb órákban 14-20 fok lehet. Nappal 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a kevésbé meleg.

Csütörtökön délután, este északon és nyugaton megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, de másutt túlnyomóan derült idő lesz. A szél megélénkül, zivatar környékén átmenetileg meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között lehet.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödhet a szél. A leghűvösebb órákban 15-20, nappal 25-30 fok várható.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként előfordulhat záporeső. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet 10-16 fok között alakul, nappal 21-26 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik