Belföld

Katus Attilával mozogtak a vásárhelyiek

Sportnapot tartottak szombaton a Szent István téren.

A Hód Triatlon SE szervezésében, a városrész rehabilitációs projektjének keretében, „Együtt egymásért – Vásárhelyért!” címmel családi sportnapot tartottak szombaton a Szent István téren. Triatlon, duatlon és fitnesz bemutató, kerékpáros ügyességi versenyek valamint életmód tanácsadás is szerepelt a programban, majd Katus Attila, világ- és Európa-bajnok sportoló tartott edzést a kilátogató családoknak.

A személyi tréner később elmondta, a közös mozgás példát statuál, illetve rámutatott arra, hogy, mennyivel másabb életmódot folytatnak azok, akik sportolnak, mint akik nem.

Magyarország összességében előrelépést tett az egészséges életmód tekintetében. Mindennapos testnevelés, a különböző szabályozások a transz-zsírsavak kapcsán. A kormány nagyon nagy dolgokat vitt végbe és én bízom benne, hogy ha ezen az úton megyünk tovább, a szakemberekkel az egészséges életmód felé tudjuk terelni az embereket – mondta el az életmód tanácsadó, majd elmesélte, ebben a hónapban jelent meg az első könyve, amiben szintén mozgásra inspirálja a mindennapi embereket.

Nem száraz, sok-sok példa, motiváló és szemléletes. – így jellemezte Katus az új könyvét.

A ma délelőtti közös aerobikon sok fiatallal együtt tornázott a sportoló. Elmondta a szakmája miatt sok gyerekkel találkozik és szeret velük sportolni. Katus hozzátette, hogy a TV2-n futó Nagy Vagy! családi-iskolai vetélkedőn is gyerekekkel mozoghat együtt, ezért is nőtt a szívéhez ez a műsor. A tavaszi évadot, az általa patronált csapat nyerte meg.

A sportoló azt is elárulta, nagyon kevés felkérést kap, a Dél-Alföldre, de megköszönte Majsai Anita személyi edző munkáját, amit nagyon aktívan végez a városban. A sport napon a forróságtól eltekintve is jól érezték magukat a résztvevők.

(Bornemissza Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik