Belföld

Kövér kocsit cserélt

Az nem derült ki a házelnök vagyonnyilatkozatából, hogy mennyiért és hány éves járművet vásárolt, de a bankszámlájáról eltűnt hatmillió forint.

Lecserélte 2002-ben vásárolt autóját Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön éjfélkor nyilvánosságra került vagyonnyilatkozata szerint, amely más változást nem mutat a fideszes képviselő vagyoni helyzetében.

Kövér László Seat Alhambra típusú autóját egy Skoda Superb gépkocsira cserélte. A házelnök az új gépjármű évjáratát és árát nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, de a bankszámláján az év elején közölt 7 millió forint helyett május elején már csak 1 millió forint volt.

A kormánypárti politikus emellett továbbra is egy 143 négyzetméteres szigetszentmiklósi családi ház felét tudhatja magáénak, amelyet 1991-ben vásárolt.

Kövér László különböző élet- és hozománybiztosításokban a korábbi évhez hasonlóan több mint ötmillió forintot tart.
A parlament elnöke vagyonnyilatkozatában személygépkocsi-, mobiltelefon- és laptophasználatot is feltüntet, továbbá megjegyzi, hogy a diplomáciai kapcsolattartás keretében 10-100 ezer forint közötti értékű ajándéktárgyakat kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik