Belföld

Nem is kérhetnénk szebb időt pünkösdre

Pénteken még lehet egy-egy zápor, de jellemzően napsütéses, meleg idő várható hosszú hétvégén. Akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken túlnyomóan napos idő lesz, északkeleten előfordulhat egy-egy zápor, de számottevő csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton, vasárnap és hétfőn már nem valószínű csapadék, túlnyomóan napos idő várható. Szombaton a leghidegebb órákban 11-16 lehet. Nappal 26-30 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a minimumhőmérséklet 12-17 fok között, a maximumhőmérséklet 28-32 fok között alakul. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Tiszántúlon lehet néhol élénk  az északi szél.

Hétfőn derült, napos idő lesz, csapadékra nem kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, egyedül keleten élénkülhet meg néhol a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 29-32 fok között valószínű.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik