Belföld

Lázár vezeti a kormány elitcsapatát

A Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölttől Orbán Viktor azt várja, hogy hatékony, az emberek életminőségét javító döntéseket készítsen elő.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt abban bízik, hogy új tárcája Közép-Európa legszervezettebb kormányzati egységévé válik, Magyarország versenyképesebbé válása érdekében pedig dinamizálni tudja a kabinet munkáját.

A leendő miniszter erről kinevezése előtti meghallgatásán beszélt szerdán az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága előtt. Lázár János hangsúlyozta, Orbán Viktor kormányfő azt várja, hogy a Miniszterelnökség a kormány elitcsapata legyen, amely hatékony, az emberek életminőségét javító döntéseket készít elő.

A cél az, hogy a kormány ne megnehezítse, hanem megkönnyítse az emberek életét – fejtette ki a Miniszterelnökséget az előző kormányban államtitkárként irányító politikus, aki szerint ehhez radikálisan csökkenteni kell a bürokráciát, továbbá jelentős személyzeti- és szemléletbeli változásokra is szükség van a közigazgatásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik