Belföld

Intézkedtek a Városházáról is, lassan helyreáll a rend

Lassan az áramszolgáltatás is mindenhol helyreáll Béketelepen a tegnapi kamionbaleset után. Az önkormányzat már kora reggel segítséget nyújtott.

Most nagyon jól vizsgázott a Démász, mondta szerdán délben Fekete Ferenc települési képviselő is Gregus Máté utcán ahol tegnap 50 lakás maradt áram nélkül, miután egy kamion beleakadt egy vezetékbe és több oszlopot is kitépett. Az, hogy nagyobb baj nem történ többek szerint kisebbfajta csoda, hiszen oszlopok dőltek ki, vezetékek szakadtak el, estek autókra, fákra, kerítésre.

Tegnap esti beszámolónkat itt olvashatják.

Fekete Ferenc elmondta, az önkormányzat is azonnal intézkedett, a népjóléti iroda munkatársai reggel felkeresték az érintett ingatlanokat, kérnek-e valamiféle segítséget. Az önkormányzat nemrégiben biztosítót váltott, ennek munkatársait is kiküldték, mérjék fel a károkat és segítsenek a lakosság kárfelmérésében is a biztosítási kifizetések intézésében. Biztosítással egy ingatlan kivételével mindenki rendelkezett.

Az önkormányzattól egy háznál kértek anyagi segítséget, ez 100-150 ezer forint lesz, mondta Fekete. A Felhő utca egyik sarki házánál az oszlop a kerítést is összetörte, ezt cserélni kell, de a villanyóra is meghibásodott, azt a szolgáltató pótolja.

A lakók toleránsan kezelték az este kialakult helyzetet, hagyták dolgozni a szakembereket. Az utolsó villanykarót éjfélre cserélték ki, a fa oszlop helyére betonból készült pózna került. Csütörtökön délben már a munka javát elvégezték, két háznál, ahol a vezetéket tartó pózna a tetőn is sérült még dolgoznak. Várhatóan délután 3-4 óra körül mindenhol lesz áram, sőt telefon és internet szolgáltatás is.

A keletkezett kár a házaknál nem túl tetemes, de Démász és az kábelszolgáltató rendszereiben több millióra tehető. A kamion sofőrjét felelősségre vonják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik