Belföld

Államtitkár lesz Hoppál Péter

Kulturális államtitkár lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumában – értesült kormányzati forrásokból az MNO.

Hoppál a Baranya megyei 2-es számú egyéni körzetben szerzett mandátumot, korábban a Fidesz egyik szóvivője volt. A polgári körök 2002-es megalakulásakor kezdett aktívan politikával foglalkozni. 2004-ben az akkor létrejött Fidesz Kulturális Tagozat tagja lett. 2006-ban az Élő Pécs Társasága ötletadója és alapítója – írja a Magyar Nemzet Online.

Ugyanebben az évben Pécs Megyei Jogú Város egyéni önkormányzati képviselőjévé választották. 2009-ben a Fidesz Baranya megyei listájáról országgyűlési képviselői mandátumot kapott. 2010-ben Baranya 1-es számú választókerületében, Pécsett az országgyűlési választás első fordulójában egyéni képviselői mandátumot szerzett.

Tagja lett az oktatási, tudományos és kutatási bizottságnak és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának. 2011. január 1-jétől az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alapító tagjaként is dolgozik. A 2010-es pécsi helyhatósági választásokon újra megválasztották egyéni képviselővé. Az új közgyűlésben a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, valamint az oktatási és kulturális bizottság elnöke lett. 2010 óta a Fidesz pécsi csoportjának elnöke. 2013 áprilisától a Fidesz országos szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik