Belföld

Harmincmilliót adott a Szerencsejáték Zrt. a vásárhelyi zongorára

Az új hangszerre összegyűjtött pénz hatvan százalékát az állami szerencsejáték-szervező adományozta a városnak.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, áprilisban összejött a pénz a hódmezővásárhelyi hangversenyzongorára. A Tornyai János Kulturális Városnegyed 2012-es átadását követően indult gyűjtés egy új hangszerre. Másfél év alatt közel 50 millió forintot dobtak össze az adakozó cégek és magánszemélyek. Ebből egy, a világ legtöbb neves koncerttermében használt Steinway D-274-est vásárol a város.

A Népszabadság kiderítette, az összeg hatvan százalékát, 30 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. adományozott az önkormányzatnak. A lap a cég képviselőitől megtudta, a város idén januárjában kereste meg őket azzal, hogy 30 millió forinttal segítsék meg a zeneszerető vásárhelyiek zongoravásárlásra irányuló törekvését.

Az állami szerencsejáték-szervező hangsúlyozta, a pénzt csak is erre a célra használhatja fel a városvezetés. Erről kötelesek is elszámolni feléjük legkésőbb az év végéig.

A korábbi sajtótájékoztatón nem emeltünk ki senkit név szerint, részben azért, mert senkitől nem kaptunk erre felhatalmazást, részben pedig, mert minden támogatónknak egyformán hálásak vagyunk – mondta el a Délmagyarország megkeresésére Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense, hozzátéve az SzRt. mellett magánszemélyek, helyi vállalkozások és a a városban is fiókot üzemeltető pénzintézetek is segítettek kisebb-nagyobb pénzadományokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik