Belföld

3 oszlopot tört ki egy kamion Vásárhelyen

Egy szarvasmarhákat szállító bolgár-görög kamion beleakadt a vezetékekbe és több villanyoszlopot kitört. Béketelep egy része áram nélkül maradt.

Egy görög és bolgár rendszámot is viselő (A kamion görög, míg a vontatmány bolgár rendszámú) kamion akart eljutni a Béketelep szélén található mázsaházhoz, amikor – vélhetően – beleakadt a nyergesvontató teteje egy vezetékbe a Gregus és a Felhő utcák sarkánál. A kamion a lelógó vezetéket magával sodorva kitépett, illetve eltört több fa villanyoszlopot is.

A rendőrség és a katasztrófavédelem erői mellett az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. Az utcában és a környéken nincs áram, és egy darabig nem is várható a hálózat helyreállítása.

A kidőlő oszlopok házakat, kerítéseket, fákat is megrongáltak. A leszakadt vezetékeket áramtalanították. Az egyik ott lakó azt mondta, túl mélyen lógott be az informatikai kábel az út fölé, ebbe akadt bele a kamion. A kábel pedig olyan erős, hogy nem szakadt el.

A kamion egyébként az egyik oszlopot is magával vonszolta. Úgy tudjuk sem emberéletben sem az állatokban nem esett kár. Áramot a környék utcáiba csak holnap ígérnek, csakúgy mint a kábeltévés és internetes halózatot.

A rendőrség az áram nélkül maradt utcákon és a környéken az éjszaka folyamán fokozott felügyeletet tart és járja, védi a környéket, tudtuk meg a rendőrség helyszínre érkező szóvivőjétől, dr. Szenti Szabolcstól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik