Belföld

Mégis benépesülhet az ócsai lakópark

Hamarosan kitehetik a „megtelt" táblát az ócsai szociális lakóparkra – írja a napi.hu. Rövidesen öt újabb lakóházba költözhetnek bérlők, június közepéig pedig további 20 pályázatot bírál el a Nemzeti Eszközkezelő (NET).

A NET kezelésében összesen 80 ingatlan áll, ebből még 25 vár bérlőre, ám nemsokára ez a szám 20-ra csökken, miután a márciusi pályázók már aláírták a bérleti szerződést.

Az áprilisban beérkezett pályázatokat most bírálják el. Nagy esély van rá, hogy az összes, még üres lakóház benépesül – közölte a napi.hu-val a NET.

A lakókat segítő Máltai Szeretetszolgálat a lapot úgy tájékoztatta, hogy a családok beilleszkedése alapvetően sikerült. Sokan megtartották a munkájukat, de az állás nélküliek csak nehezen találnak új munkahelyet.

A szolgálat munkatársai többi közt álláskeresési tanácsadással, gyermekprogramokkal, tűzifavásárlással, betegszállítással is segítik a lakókat.

Nehézséget jelent, hogy a közlekedési lehetőségek szűkösek, kevés busz közlekedik a lakópark és Ócsa között – számol be a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik