Belföld

Ezt kennék a jogvédők Lázár szájára

A Helsinki Bizottság a norvég formula és magyar napon cserzett bőr kapcsolatáról írt Facebook-oldalán.

„Lázár János vezetésével a nemzeti ügyek kormánya a Norvég Alap és az általa támogatott civilek ellen indított átfogó offenzívát, nyakra-főre. Mindez leginkább a putyini Oroszország civil szervezetek elleni dicsőséges hadjáratára emlékeztet. Mecsoda fjordulat ez éppen azoktól, akik emlékeik szerint szamárálkapoccsal verték ki innen a hazánkban állomásozó Déli Hadseregcsoportot!” – írta a Magyar Helsinki Bizottság, amely nem kap és nem kapott pénzt a Norvég Alaptól. Sajnos.

A jogvédők elismerték, korábban többször is pályáztak. Tehát lélekben már bűnöztek. Megtették az előkészületeket a hőn óhajtott kárhozathoz. „A Gyehenna tüze már-már nyalogatta makulás bőrünket. De ezek a huncut norvégok nem minket választottak. Nem sült le a képünkről a bőr. Tudjuk, miért. A norvég formula kíméletlenül ápol és eltakar, még azoknál is, akiket nem kentek meg. A Helsinki Bizottság bűneit tovább tetézi, az északi veszedelem fizetetlen ügynökeként szolidaritás vállal a kipellengérezett civilszervezetekkel.

„Kézkrém, lábkrém, testápoló, mindezek sarki szederrel még az öregedést is lassítják. Ezek tán a legismertebbek a norvég formulás vajákosságból. De más is kikerült erről az alvilági vegykonyháról, ami még a kormány embereinek is hasznára lehetne: gyógyír a cserepes ajkakra. Használatukkal édesebbé, elfogadhatóbbá válik a szó azok ajakáról is, akik 2010-ben még kormánykitüntetést akartak adatni a 2006-os rendőri brutalitás áldozatai érdekében eljáró civil jogvédőknek, most meg azon vannak, hogy megbélyegezzék és kiszárítsák szervezeteiket.”

Hej, ha Lázár János e csodaszert a szájára kenné, biztosan mézcseppekként gördülnének a szavak egykori áldozatos munkájáról, amit ifjú jogászként a Helsinki Bizottság fogdamegfigyelő programjának végzett” – olvasható a Helsinki Bizottság Facebook-oldalán, miután kiderült a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata az előzetes bejelentéssel ellentétben nem az Ökotárs Alapítványnál, hanem a Norvég Alap civil pénzeit osztó konzorcium másik két szervezeténél, az Autonómia Alapítványnál és a Demnetnél kezdődött meg. Közben az is kiderült, hogy fideszes múlttal rendelkező munkatársakat is találhatott volna a Norvég Civil Alapnál a Miniszterelnökség, de Lázár Jánosék csak kilenc olyan nevet hoztak nyilvánosságra 50-60 fős gárdából, akiknek az LMP-hez vagy az MSZP-hez volt valaha köze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik